mobiel menu openen

Uw bedrijf hoog in Google

Uw bedrijfsidentiteit is een feit, uw kantoor ingericht en de visitekaartjes klaar. Nu moeten de klanten komen. Belangrijke bronnen voor nieuwe klanten zijn uw kennissenkring en Google.

Mond op mond reclame en goede referenties

Belangrijk middel, zeker voor kleine bedrijven, is mond op mond reclame. Zorg dat veel mensen weten wat u doet en proberen vrienden familie en kennissen ook tegenover anderen uw naam te laten noemen. De eerste klanten moeten tevreden zijn, zij zijn uw ambassadeurs en kunnen u vragen voor weer nieuwe opdrachten. Ook hebben zij een netwerk waar ze u kunnen aanbevelen. De enige manier om gebruik te maken van referenties is zorgen dat u goed werk aflevert en klanten tevreden zijn. Zorg dus dat de klant tevreden is over uw werk, vraag dit na en vraag feedback om te kunnen verbeteren.

Hoog in Google staan met zoekmachine optimalisatie

Ook een belangrijk middel om klanten te werven is het internet. Uiteraard heeft u een goede website laten maken en uw diensten of producten duidelijk en goed omschreven. In sommige gevallen is dit niet voldoende om hoog in Google te staan. Er is bijvoorbeeld veel concurrentie of de tekst bevat niet de juiste woorden om hoog in de Google rankings te komen. Om dit te verbeteren kunt u zoekmachine optimalisatie of SEO toepassen. Zaak is om te onderzoeken wat de juiste trefwoorden zijn voor uw producten of diensten en deze op belangrijke plaatsen in de website te gebruiken. Ook is online promotie van de website belangrijk. Zorg voor links naar uw website! Er zijn diverse bedrijven die u kunnen helpen hoog in Google te komen met voor u relevante zoektermen. Let goed op dat u met een professioneel bedrijf in zee gaat want er zijn ook veel slechte SEO bedrijven.

Over Ondernemers
Winter Sierhekwerk

Ervaren lasser Arjan hoorde het al een tijdje uit zijn eigen omgeving: wil je niet voor jezelf beginnen in de metaal? Het idee leek hem wel wat en in 2010 waagde hij de grote stap. Hij huurde een kleine loods en startte met zijn allround-metaalconstructie....

> lees verder
Fysiotherapie Bennie de Jonge

Een bijzonder ondernemers verhaal komt ook van Bennie de Jonge uit Klazienaveen (Drenthe). Al op jonge leeftijd sloeg Bennie aan het ondernemen waarbij hij in de jaren 90 uiteindelijk een behoorlijk transport bedrijf heeft opgebouwd in Emmen. Grote krantenjongen Wat....

> lees verder
naar boven