mobiel menu openen

QledX Videowall verhuur

Bij een evenement is een groot videoscherm tegenwoordig niet meer weg te denken. Een van de bedrijven in Nederland waar een videowall huren mogelijk is vinden we in Zwinderen! In een zeer rustige straat omgeven door weilanden staat het bedrijfspand van QledX Nederland. De eigenaar is oorspronkelijk afkomstig uit de randstad en heeft jaren geleden gekozen voor de rust van het Drentse landschap. Een oude woonboerderij met een bedrijfspand ernaast werd daardoor de uitvalsbasis voor een van de meest kundige aanbieders van videowall verhuur in Nederland.

Begonnen in 1984

QledX is ontstaan uit het bedrijf AVC Support dat in 1984 werd opgericht. Eerst met verhuur van geluidsapparatuur maar al snel begon het bedrijf ook met videoschermen: een 3-buizen CRT videoprojector kwam in de verhuur. Ook camera’s en andere audiovisuele producten konden worden gehuurd. Er kwam ook vraag naar vaste installaties van apparatuur en uiteraard pakte AVC Support ook die opdrachten graag aan.

Ontwikkeld naar verhuur en verkoop Videowall’s

Techniek veranderd en het bedrijf veranderde mee. Op een gegeven moment werden er beamers verhuurd en naarmate de led technologie zijn entree maakte kwamen er ook led schermen bij. Het formaat van de led screens werd steeds groter en doordat er met hanteerbare led-panelen wordt gewerkt kunnen de schermen in principe van elk formaat worden gemaakt. Hiermee werden grote videowall’s ook steeds populairder.

Speciale projecten

Naast het huren van een videowall led scherm is ook vaste installatie in bijvoorbeeld een winkelcentrum of sportcomplex tegenwoordig dagelijks werk bij QledX. Ook speciale projecten worden ontwikkeld. Zo bouwt het bedrijf ook led schermen op voertuigen zoals pick-ups en trailers. Ook communicatieapparatuur om via wifi of 4G de content op een videowall te wijzigen wordt geleverd en geïnstalleerd.

QledX en AVC Support zijn bedrijven die zich steeds aanpassen aan de trends in de markt. Iets dat niet alleen noodzakelijk is in de technische markt maar ook zorgt dat het bedrijf gezond blijft.

Over Ondernemers
Winter Sierhekwerk

Ervaren lasser Arjan hoorde het al een tijdje uit zijn eigen omgeving: wil je niet voor jezelf beginnen in de metaal? Het idee leek hem wel wat en in 2010 waagde hij de grote stap. Hij huurde een kleine loods en startte met zijn allround-metaalconstructie....

> lees verder
Fysiotherapie Bennie de Jonge

Een bijzonder ondernemers verhaal komt ook van Bennie de Jonge uit Klazienaveen (Drenthe). Al op jonge leeftijd sloeg Bennie aan het ondernemen waarbij hij in de jaren 90 uiteindelijk een behoorlijk transport bedrijf heeft opgebouwd in Emmen. Grote krantenjongen Wat....

> lees verder
naar boven