mobiel menu openen

Fysiotherapie Bennie de Jonge

Een bijzonder ondernemers verhaal komt ook van Bennie de Jonge uit Klazienaveen (Drenthe). Al op jonge leeftijd sloeg Bennie aan het ondernemen waarbij hij in de jaren 90 uiteindelijk een behoorlijk transport bedrijf heeft opgebouwd in Emmen.

Grote krantenjongen

Wat Bennie zoal transporteerde? Nou vooral de krant. Hij zorgde voor een deel van de distributie van het Dagblad van het Noorden. Een flink aantal vrachtwagens reed dagelijks volgepakt met kranten rond en bracht deze in alle vroegte naar de bezorgers die hem aan de deur brachten. Een grote krantenjongen dus! Een behoorlijk bedrijf dat gevestigd was op het industrieterrein in Emmen waar ook zaken als Trendhopper en Draka zich hadden gevestigd.

Fysio

Maar de interesse van Bennie ging eigenlijk een andere richting uit. Als hobby was Bennie een jaar of 10 actief als NGS sportverzorger toen Bennie besloot dat hij verder wilde in deze richting. Hij startte aan een opleiding tot fysiotherapeut en begon in 2011 zijn eigen praktijk voor fysiotherapie in Klazienaveen.

Shockwave en Psychosomatische fysiotherapie

Meteen na de algemene opleiding tot fysiotherapeut ging Bennie door met een opleiding voor psychosomatische fysiotherapie waarbij de connectie tussen geestelijke spanningen en lichamelijke klachten centraal staat. Na een klein half jaar werd Bennie door privé omstandigheden gedwongen de opleiding op te geven. Maar de interesse was inmiddels gewekt en door zich via andere bronnen verder te scholen ontwikkelde Bennie een specialisatie in Psychosomatische fysiotherapie.

Ook werd een modern shockwave apparaat aangeschaft waarmee Bennie in staat is veel patiënten van vervelende pijnklachten te verlossen zonder medicatie en bijwerkingen.

Passie

Het transportbedrijf kon Bennie er niet meer bij hebben en al snel nadat Bennie zijn fysiotherapiepraktijk was gestart werd het transportbedrijf afgestoten: Bennie had zijn passie gevonden!

Over Ondernemers
Verfspuitwinkel

Internet heeft voor veel bedrijven nieuwe kansen gebracht om hun producten groter af te zetten. Voor Afbouw Groothandel Noord Nederland (AGNN), zoals de naam al zegt, een bedrijf dat zich altijd had gericht op het noorden van het land, zorgde internet....

> lees verder
Bouwbedrijf Regiobouw

Bewust kiezen om je bedrijf niet teveel vast te leggen op een bepaald type projecten. Een keuze die Christiaan, eigenaar van Regiobouw Emmen, weloverwogen maakte. Overname van vader op zoon Het bouwbedrijf in Emmen werd opgericht door Christiaans vader....

> lees verder
naar boven