mobiel menu openen

De administratie: het hoort erbij

Voor de meeste ondernemers is het bijhouden van een administratie een vervelende bijzaak in de eigen onderneming. Slechts een enkeling start met plezier regelmatig een boekhoudpakket op, of slaat een map vol met papieren open. Echter het hoort bij het ondernemen, maar er zijn gelukkig manieren om de boekhouding gemakkelijker te maken.

Administratie bijhouden is verplicht

In Nederland ie ieder bedrijf verplicht een basis administratie bij te houden maar ook wanneer je als ondernemer serieus met je eigen bedrijf bezig bent kan je hier niet zonder. Door een goede administratie bij te houden kan gemakkelijk worden bijgehouden welke inkomsten en uitgaven er zijn en hoeveel belasting er moet worden betaald.

Sneller en gemakkelijker boekhouden

Om de administratie gemakkelijker en sneller bij te kunnen houden zijn er veel boekhoudingprogramma’s op de markt. Lees hier welke voordelen er zijn voor het werken met een boekhoudprogramma via internet of op een eigen PC of server. Meer over een boekhoudprogramma vind u hier.

Zelf doen, of een boekhouder?

Het zelf doen van de administratie en eventueel de belastingaangiften kan een besparing zijn, maar bij een gebrek aan kennis is het altijd verstandig een accountant of boekhouder in te schakelen. Meer over accountants en boekhouders.

Over Ondernemers
Winter Sierhekwerk

Ervaren lasser Arjan hoorde het al een tijdje uit zijn eigen omgeving: wil je niet voor jezelf beginnen in de metaal? Het idee leek hem wel wat en in 2010 waagde hij de grote stap. Hij huurde een kleine loods en startte met zijn allround-metaalconstructie....

> lees verder
Fysiotherapie Bennie de Jonge

Een bijzonder ondernemers verhaal komt ook van Bennie de Jonge uit Klazienaveen (Drenthe). Al op jonge leeftijd sloeg Bennie aan het ondernemen waarbij hij in de jaren 90 uiteindelijk een behoorlijk transport bedrijf heeft opgebouwd in Emmen. Grote krantenjongen Wat....

> lees verder
naar boven