mobiel menu openen

De administratie: het hoort erbij

Voor de meeste ondernemers is het bijhouden van een administratie een vervelende bijzaak in de eigen onderneming. Slechts een enkeling start met plezier regelmatig een boekhoudpakket op, of slaat een map vol met papieren open. Echter het hoort bij het ondernemen, maar er zijn gelukkig manieren om de boekhouding gemakkelijker te maken.

Administratie bijhouden is verplicht

In Nederland ie ieder bedrijf verplicht een basis administratie bij te houden maar ook wanneer je als ondernemer serieus met je eigen bedrijf bezig bent kan je hier niet zonder. Door een goede administratie bij te houden kan gemakkelijk worden bijgehouden welke inkomsten en uitgaven er zijn en hoeveel belasting er moet worden betaald.

Sneller en gemakkelijker boekhouden

Om de administratie gemakkelijker en sneller bij te kunnen houden zijn er veel boekhoudingprogramma’s op de markt. Lees hier welke voordelen er zijn voor het werken met een boekhoudprogramma via internet of op een eigen PC of server. Meer over een boekhoudprogramma vind u hier.

Zelf doen, of een boekhouder?

Het zelf doen van de administratie en eventueel de belastingaangiften kan een besparing zijn, maar bij een gebrek aan kennis is het altijd verstandig een accountant of boekhouder in te schakelen. Meer over accountants en boekhouders.

Over Ondernemers
Verfspuitwinkel

Internet heeft voor veel bedrijven nieuwe kansen gebracht om hun producten groter af te zetten. Voor Afbouw Groothandel Noord Nederland (AGNN), zoals de naam al zegt, een bedrijf dat zich altijd had gericht op het noorden van het land, zorgde internet....

> lees verder
Bouwbedrijf Regiobouw

Bewust kiezen om je bedrijf niet teveel vast te leggen op een bepaald type projecten. Een keuze die Christiaan, eigenaar van Regiobouw Emmen, weloverwogen maakte. Overname van vader op zoon Het bouwbedrijf in Emmen werd opgericht door Christiaans vader....

> lees verder
naar boven