mobiel menu openen

De administratie: het hoort erbij

Voor de meeste ondernemers is het bijhouden van een administratie een vervelende bijzaak in de eigen onderneming. Slechts een enkeling start met plezier regelmatig een boekhoudpakket op, of slaat een map vol met papieren open. Echter het hoort bij het ondernemen, maar er zijn gelukkig manieren om de boekhouding gemakkelijker te maken.

Administratie bijhouden is verplicht

In Nederland ie ieder bedrijf verplicht een basis administratie bij te houden maar ook wanneer je als ondernemer serieus met je eigen bedrijf bezig bent kan je hier niet zonder. Door een goede administratie bij te houden kan gemakkelijk worden bijgehouden welke inkomsten en uitgaven er zijn en hoeveel belasting er moet worden betaald.

Sneller en gemakkelijker boekhouden

Om de administratie gemakkelijker en sneller bij te kunnen houden zijn er veel boekhoudingprogramma’s op de markt. Lees hier welke voordelen er zijn voor het werken met een boekhoudprogramma via internet of op een eigen PC of server. Meer over een boekhoudprogramma vind u hier.

Zelf doen, of een boekhouder?

Het zelf doen van de administratie en eventueel de belastingaangiften kan een besparing zijn, maar bij een gebrek aan kennis is het altijd verstandig een accountant of boekhouder in te schakelen. Meer over accountants en boekhouders.

Over Ondernemers
Hovenier in Emmen

De afgelopen jaren zijn veel mensen er financieel wat op vooruit gegaan. Jongeren maar ook ouderen geven weer iets makkelijker geld uit aan niet-noodzakelijke aankopen. De hoveniers in Emmen in omgeving profiteren hiervan en zien hun bedrijven gezond....

> lees verder
Kerstboom Paradijs webshop

Internet bied steeds meer mogelijkheden voor ondernemers. Webshops schieten als paddenstoelen uit de grond, je kan het zo gek niet bedenken of je kan het online bestellen. Taboes Van sommige zoals kleding en schoenen en zelfs eten werd gedacht dat er....

> lees verder
naar boven