mobiel menu openen

De administratie: het hoort erbij

Voor de meeste ondernemers is het bijhouden van een administratie een vervelende bijzaak in de eigen onderneming. Slechts een enkeling start met plezier regelmatig een boekhoudpakket op, of slaat een map vol met papieren open. Echter het hoort bij het ondernemen, maar er zijn gelukkig manieren om de boekhouding gemakkelijker te maken.

Administratie bijhouden is verplicht

In Nederland ie ieder bedrijf verplicht een basis administratie bij te houden maar ook wanneer je als ondernemer serieus met je eigen bedrijf bezig bent kan je hier niet zonder. Door een goede administratie bij te houden kan gemakkelijk worden bijgehouden welke inkomsten en uitgaven er zijn en hoeveel belasting er moet worden betaald.

Sneller en gemakkelijker boekhouden

Om de administratie gemakkelijker en sneller bij te kunnen houden zijn er veel boekhoudingprogramma’s op de markt. Lees hier welke voordelen er zijn voor het werken met een boekhoudprogramma via internet of op een eigen PC of server. Meer over een boekhoudprogramma vind u hier.

Zelf doen, of een boekhouder?

Het zelf doen van de administratie en eventueel de belastingaangiften kan een besparing zijn, maar bij een gebrek aan kennis is het altijd verstandig een accountant of boekhouder in te schakelen. Meer over accountants en boekhouders.

Over Ondernemers
Auto Chiptuning voor Emmen en omgeving door MDV Performance

Geniet je van het autorijden? Houd je van kracht, snelheid en het gevoel van vrijheid dat een snelle auto je geeft? Rijdt je een Audi, VW of BMW en vraag je je af of het nog beter kan? Het antwoord is ja! Met chiptuning haal je nog meer PK’s uit....

> lees verder
Metalen pubborden voor je Mancave bij Bardecoratie.nl

Waar het ooit nog lastig was een eigen ‘handeltje’ te beginnen, klanten te vinden en aan marketing te doen is dat vandaag de dag geen enkel probleem meer. Door het starten van een Facebook pagina, je spullen op Marktplaats te zetten of, als....

> lees verder
naar boven