mobiel menu openen

Van restauranthouder tot kapitein!

Bijzonder is het ondernemersverhaal van Erik Rossing. Hij gooide samen met zijn vrouw Karin de koers in 2019 helemaal om toen zij de TX44 zeehondenboot op Texel kochten.

Restaurant

In Eext is al meer dan 25 jaar het toonaangevende buffetrestaurant De Schaopwas gevestigd. Het restaurant werd gerund door Erik en Karin die een groot succes van het bedrijf wisten te maken. Meegaan met de tijd en iets extra’s doen waren volgens Erik de succesfactoren waardoor het buffetrestaurant een stabiel voortbestaan had.

Iets anders

Ze hadden tot hun pensioen door kunnen gaan, zij het niet dat het ondernemersbloed van het echtpaar begon te kriebelen. De leeftijdsjaren tikken door en misschien was het een goed moment om nog te gaan switchen: iets anders te gaan doen. Maar wat dan?

TX 44 Zeehondenboot

Het oog viel op een bericht dat de TX44 Zeehondenboot op Texel te koop was. Een bloeiende onderneming maar de eigenaar had inmiddels de leeftijd om het rustig aan te gaan doen. Dit leek Erik en Karin een fantastisch nieuw hoofdstuk in hun leven en ze zochten contact met de verkopers. Een deal leek snel tot stand te komen maar toen kwam er een kink in de kabel.

Verkoop restaurant

Het restaurant had het echtpaar al te koop gezet toen de plannen om iets anders te gaan doen serieus werden. Echter lukte het niet om het restaurant te verkopen. Er melden zich geen geïnteresseerden en na vier jaar werd besloten het restaurant dan maar gewoon te sluiten. Toen dit nieuws bekend werd kwam er echter toch nog een oplossing waardoor het pand verkocht werd én het restaurant door kon met nieuwe eigenaren. Ook het naastgelegen woonhuis werd verkocht en er stond niet meer in de weg.

TX44

Kapitein op de Zeehondenboot

Begin 2019 verhuisden de nieuwe eigenaren van de TX44 naar Texel, en lieten de zeehondenboot grondig renoveren. Veel werd gemoderniseerd en de horeca-aan-boort ging naar een hoger plan, wat wel te verwachten was van zulke ervaren horeca ondernemers. Toen het seizoen van 2019 aanving maakt het echtpaar een vliegende start. Het bestaande bedrijf had reeds een goede naam en door de vorige eigenaar nog een seizoen te laten varen ging de overgang buitengewoon soepel. De bedoeling is dat Erik het eerste seizoen de kneepjes nog leert van de vorige kapitein en vervolgens zelf kapitein wordt. Niet alleen op de TX44 zeehonden boot maar ook kapitein in het leven, dat is hoe Erik en Karin het hebben aangepakt. Een prachtig en succesvol ondernemersverhaal met alleen maar winnaars!

Over Ondernemers
Auto Chiptuning voor Emmen en omgeving door MDV Performance

Geniet je van het autorijden? Houd je van kracht, snelheid en het gevoel van vrijheid dat een snelle auto je geeft? Rijdt je een Audi, VW of BMW en vraag je je af of het nog beter kan? Het antwoord is ja! Met chiptuning haal je nog meer PK’s uit....

> lees verder
Metalen pubborden voor je Mancave bij Bardecoratie.nl

Waar het ooit nog lastig was een eigen ‘handeltje’ te beginnen, klanten te vinden en aan marketing te doen is dat vandaag de dag geen enkel probleem meer. Door het starten van een Facebook pagina, je spullen op Marktplaats te zetten of, als....

> lees verder
naar boven