mobiel menu openen

Investeer in een goede website

Hoewel u niet moet verwachten dat een website u ineens honderden nieuwe klanten zal opleveren is het vandaag de dag eigenlijk niet meer mogelijk om niet online gevonden te worden.

Inhoud van uw eigen bedrijfswebsite

Afhankelijk van het type bedrijf dat u bent gestart zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van een eigen website voor uw bedrijf. Wat voor iedere ondernemer in ieder geval noodzakelijk is, is een homepage waarop u via zoekmachines zoals Google gevonden kunt worden op uw eigen bedrijfsnaam. Hierdoor kunnen geïnteresseerden in ieder geval zien dat uw bedrijf waar ze misschien ooit van hebben gehoord daadwerkelijk bestaat (!).

Uiteraard is het belangrijk om op een zakelijke (corporate) website uw diensten duidelijk in de schijnwerpers te zetten en natuurlijk bied u bezoekers de mogelijkheid aan om via een simpel contactformulier een mail te sturen voor een offerte of vraag.

Afhankelijk van uw bedrijf kunt u met een webdesigner of website ontwikkelaar brainstormen over de mogelijkheden die kunnen worden ingezet om uw website verder uit te breiden. Voorbeelden zijn een portfolio waar bezoekers (en potentiële klanten) uw werk kunnen bekijken of een producten overzicht waar u laat zien wat u kunt leveren. Eventueel kunt u hieraan een webshop koppelen zodat men de producten meteen kan bestellen. Om bezoekers terug te laten komen is het verstandig uw website regelmatig te updaten. Dit kan bijvoorbeeld met nieuwsberichten of een e-mail nieuwsbrief.

Foutloze teksten en het juiste design

De teksten op uw website dienen foutloos te zijn en goed geschreven. Wanneer u twijfelt aan uw eigen talent voor het schrijven van teksten is het altijd verstandig hiervoor een professionele tekstschrijver in te huren. 

Het is van belang dat meteen duidelijk is dat de website van uw bedrijf is. een goede webdesigner zal uw website daarom zo vormgeven dat uw huisstijl hierin duidelijk zichtbaar is.

Wordt beter gevonden in Google door SEO

Via zoekmachines worden gevonden op uw bedrijfsnaam is geen kunst en zal normaal gesproken geen probleem opleveren. Interessanter wordt het om gevonden te worden op uw diensten of producten. Steeds meer potentiële klanten zoeken op termen als "tegelzetter utrecht" en wanneer u op dit soort termen bovenaan staat in Google levert u dat veel mogelijke opdrachten op. Website ontwikkelaars kunnen uw website soms aanpassen om beter te scoren op bepaalde zoektermen. Deze diensten worden aangebonden onder de noemer "Zoekmachine optimalisatie" of SEO (search engine optimization). Het is ook mogelijk te betalen om (gesponsord) hoog te staan in Google, dit kan met Adwords.

Bespaar op uw website door een CMS systeem

U kunt flink besparen op de kosten voor een website door gebruik te maken van een zogenaamd CMS (content management system). Dit kunt u zien als een beveiligd gedeelte "achter" uw website waarop u kunt inloggen om vervolgens zelf de inhoud van de website wijzigen. Hierdoor heeft u dus niet voor elke wijziging aan de website een website ontwikkelaar nodig en kunt u in veel gevallen de website zonder extra kosten zelf blijven vernieuwen en uitbreiden.

Over Ondernemers
Auto Chiptuning voor Emmen en omgeving door MDV Performance

Geniet je van het autorijden? Houd je van kracht, snelheid en het gevoel van vrijheid dat een snelle auto je geeft? Rijdt je een Audi, VW of BMW en vraag je je af of het nog beter kan? Het antwoord is ja! Met chiptuning haal je nog meer PK’s uit....

> lees verder
Metalen pubborden voor je Mancave bij Bardecoratie.nl

Waar het ooit nog lastig was een eigen ‘handeltje’ te beginnen, klanten te vinden en aan marketing te doen is dat vandaag de dag geen enkel probleem meer. Door het starten van een Facebook pagina, je spullen op Marktplaats te zetten of, als....

> lees verder
naar boven