mobiel menu openen

Auto Chiptuning voor Emmen en omgeving door MDV Performance

Geniet je van het autorijden? Houd je van kracht, snelheid en het gevoel van vrijheid dat een snelle auto je geeft? Rijdt je een Audi, VW of BMW en vraag je je af of het nog beter kan? Het antwoord is ja! Met chiptuning haal je nog meer PK’s uit je auto zonder de hardware te veranderen, dus met originele onderdelen!

Mitchel: tuning expert van Emmen!

Mitchel Planken is dé tuning expert van Emmen. Hij startte samen met zijn zakelijk partner Stefan MDV Tuning vanuit zijn hobby. Maar wat is tuning nou eigenlijk? Mitchel legt het graag uit, er is onderscheid tussen twee hoofdgroepen tuning. Stage 1 en Stage 2.

Stage 1: chiptuning

Wat is chiptuning?

“Moderne auto’s worden volledig door een computer aangestuurd. In die interne computer staan bepaalde maximum waarden ingesteld om overbelasting te voorkomen.” “Hierdoor wordt de motor begrenst, meer power geeft hij gewoon niet omdat hij wordt tegengehouden door die instellingen” verteld Mitchel. “Wat ik doe is de ingestelde maximale waarden aanpassen zodat de motor niet wordt tegengehouden en meer vermogen kan leveren.” De vraag die zich meteen aandient is natuurlijk of dat wel goed is voor de auto. Mitchel: “Chiptuning is veilig, er zijn nauwelijks risico’s.” “Dit komt omdat de standaard waarden heel ver binnen de grenzen zijn ingesteld. Deze waarden zijn voor de hele wereld gelijk, dus ook voor landen met veel bergen en slechte wegen.” “In Nederland hebben we geen bergen en goede wegen en waardoor is het veilig de waarden een stukje te verschuiven”.

Hoeveel verschil maakt het?

Mitchel laat op zijn website veel voorbeelden zien van chiptuning met allerlei merken auto’s. Niet alleen Audi, BMW en Volkswagen maar ook Opel, Renault en Skoda heeft hij getuned. Gemiddeld wordt het vermogen met zo’n 30% verhoogd en het koppel krijgt een soortgelijke stijging. Op de site is overigens voor elk type auto te bekijken hoeveel mogelijkheden er zijn voor chiptuning.

Stage 2 tuning

Nadat je auto voorzien is van de software aanpassing kan je nog een stapje verder gaan. Stage 2 tuning is het aanpassen van de hardware, oftewel andere onderdelen. Stage 2 tuning is altijd maatwerk per auto. Mitchel zoekt graag uit wat hij met welke auto kan doen om deze uniek te maken en meer performance te geven.

Meer weten?

Is je interesse gewekt? Kijk dan eens op de site van MDV Performance en ga in gesprek met Mitchel om ook jouw auto te voorzien van een power update!

MDV Tuning logo
MDV Tuning chiptuning voorbeeld 1
MDV Tuning voorbeeld 1
Over Ondernemers
Bomenomzagen.nl

De elektricien op de graafmachine Rob Lambers uit Emmen maakte een bijzondere switch in zijn carrière pad.  Hij begon te werken bij een installatiebedrijf waar hij zich met name bezighield met stroomkabels aanleggen, stopcontacten aansluiten....

> lees verder
IC verpleegkundige en Stylish Nurse Esther

De IC verpleegkundige met stijl! Je zou het niet verwachten maar eigenlijk is Esther, de eigenaresse van de Stylish Nurse webshop helemaal niet iemand die graag op de voorgrond staat. Een hele bescheiden jonge vrouw die geniet van wat het leven te bieden....

> lees verder
naar boven