mobiel menu openen

Kerstboom Paradijs webshop

Internet bied steeds meer mogelijkheden voor ondernemers. Webshops schieten als paddenstoelen uit de grond, je kan het zo gek niet bedenken of je kan het online bestellen.

Taboes

Van sommige zoals kleding en schoenen en zelfs eten werd gedacht dat er geen behoefte was om deze online te bestellen, maar inmiddels weten we wel beter. Er zijn nauwelijks nog e-commerce taboes te bedenken. Dit dacht ook Gert-Jan die in het bedrijf van zijn ouders zag dat hun handel: graszoden, ook gewoon online verkocht werd. Gert-Jan deed al jaren in de verkoop van kerstbomen. Gewoon echte bomen, natuurlijke producten dus. Zou hij de Nordmann’s Fijnsparren en andere kerstbomen ook online kunnen verkopen?

Online echte kerstboom verkoop

Onderzoek wees uit dat er inderdaad al online verkoop was van echte kerstbomen. Gert-Jan zag hierin een kans om zijn lokale handel groter te maken en liet een webshop bouwen speciaal voor de verkoop van zijn bomen en accessoires. Er werd ingezet op het goed online vindbaar maken van de webshop waardoor in oktober al de eerste telefoontjes van geïnteresseerden binnenkwamen. Een goed teken!

Bezorging

Lastig werd het toen hij een vervoerder zocht om de kerstbomen te gaan bezorgen in het gehele land. Diverse diensten wilden überhaupt geen kerstbomen vervoeren en die het wel wilden rekenden enorme kosten. Gert-Jan liet zich niet ontmoedigen en besloot het vervoer dan maar zelf te verzorgen. Om dit enigszins in de hand te houden werden bepaalde bezorgdagen gepland om zendingen te combineren. Afhankelijk van hoe het zou gaan lopen konden er gemakkelijk bezorgdagen toegevoegd worden.

Online uitzoeken, bestellen, betalen en laten bezorgen

In 2018 draait de webshop voor het eerst mee als landelijke speler in de markt van de online echte kerstbomen verkoop. Klanten wordt het gemakkelijk gemaakt: online de boom uitzoeken op soort, formaat en prijs. Bezorgdatum kiezen, bestellen en online afrekenen. Op de gekozen datum wordt de boom keurig afgeleverd. Gert-Jan hoopt hiermee de moderne mens die weinig tijd heeft het zo makkelijk mogelijk te maken. Een bijzondere webshop die in een hele korte tijd moet ‘pieken’! Het is een spannende tijd, mede omdat de eventuele herkansing weer een jaar op zich laat wachten!

Over Ondernemers
Auto Chiptuning voor Emmen en omgeving door MDV Performance

Geniet je van het autorijden? Houd je van kracht, snelheid en het gevoel van vrijheid dat een snelle auto je geeft? Rijdt je een Audi, VW of BMW en vraag je je af of het nog beter kan? Het antwoord is ja! Met chiptuning haal je nog meer PK’s uit....

> lees verder
Metalen pubborden voor je Mancave bij Bardecoratie.nl

Waar het ooit nog lastig was een eigen ‘handeltje’ te beginnen, klanten te vinden en aan marketing te doen is dat vandaag de dag geen enkel probleem meer. Door het starten van een Facebook pagina, je spullen op Marktplaats te zetten of, als....

> lees verder
naar boven