mobiel menu openen

Een juiste persoonlijke houding en uitstraling

Veel mensen vormen zich onbewust in enkele minuten na een ontmoeting een mening over een persoon. Omdat deze tijd te kort is om uw talenten te demonstreren is het belangrijk direct een goede indruk te maken door voor de gelegenheid passende kleding te dragen en een goede houding aan te nemen.

Kleding voor uw bedrijfsactiviteiten

Van een advocaat wordt verwacht dat deze zich formeel kleedt terwijl iemand die in een hippe kledingzaak werkt hier beslist niet mee wegkomt. Het kiezen van de juiste kleding doet dus al erg veel dus sta hier bij stil voordat u zich naar een afspraak haast. Over het algemeen is het beter om iets te net gekleed te gaan dan iets te sjofel. Draag in ieder geval kleding waarin u zich goed voelt. In sommige bedrijven wordt bedrijfskleding gedragen. Dit zorgt voor een professionele uitstraling en hierdoor kunnen tevens problemen met personeel dat zich niet kleedt zoals u wenst worden voorkomen.

Omgaan met klanten: observeer en leer

Ook de houding tegenover bijvoorbeeld een klant is van groot belang. Probeer goed in te schatten of iemand met u of jij aangesproken wil worden. Bij een eerste ontmoeting is tutoyeren (jij zeggen) meestal geen goed idee, maar zodra u merkt dat een klant zelf niet formeel spreekt is het beter dat zelf ook niet te doen. De klant moet natuurlijk niet het idee hebben dat u zichzelf boven hem stelt! Over het algemeen is het goed om Algemeen Beschaafd Nederlands te spreken, tenzij u merkt dat uw gesprekspartner hier moeite mee heeft of zelf in een dialect praat. In dit geval kan het zelf beter zijn om ook in dialect te spreken omdat hierdoor een band ontstaat.

Kom in een gesprek ten slotte niet te snel ter zake, maar blijf ook niet teveel over het weer en de rit praten. Wanneer u iets weet over uw gesprekspartner kan het goed zijn hier eens een vraag over te stellen, bijvoorbeeld over diens kinderen of hobby, maar overdrijf niet. U wilt natuurlijk geen slijmbal zijn!

Over Ondernemers
Auto Chiptuning voor Emmen en omgeving door MDV Performance

Geniet je van het autorijden? Houd je van kracht, snelheid en het gevoel van vrijheid dat een snelle auto je geeft? Rijdt je een Audi, VW of BMW en vraag je je af of het nog beter kan? Het antwoord is ja! Met chiptuning haal je nog meer PK’s uit....

> lees verder
Metalen pubborden voor je Mancave bij Bardecoratie.nl

Waar het ooit nog lastig was een eigen ‘handeltje’ te beginnen, klanten te vinden en aan marketing te doen is dat vandaag de dag geen enkel probleem meer. Door het starten van een Facebook pagina, je spullen op Marktplaats te zetten of, als....

> lees verder
naar boven