mobiel menu openen

Autobedrijf in Emmen

Stefan Menges en Danny de Vries begonnen in 2014 samen een autobedrijf, de naam: Menges & De Vries. Beide hadden ze jarenlang ervaring op gedaan bij een regionaal vooraanstaand autobedrijf. Een goede leerschool maar na een paar jaar begon het te kriebelen om een eigen bedrijf te beginnen.

Een eigen expertise

Stefan en Danny hadden bij hun werkgever natuurlijk al veel gezien waar ze hun voordeel mee konden doen. Ze kenden leveranciers, wisten veel van het klantensegment en waren up-to-date in hun eigen expertise. Danny meer in het technische aspect van auto-reparatie en onderhoud en Stefan op het gebied van organisatie en relatiebeheer. Een ijzersterkte combinatie. Ook keken ze naar andere autobedrijven in Emmen om te zien wat ze beter konden doen maar ook hoe ze het juist niet wilden doen.

"De start van ons autobedrijf in Emmen was goed"

Een mooie kans voor het duo was het overnemen van een ingerichte werkplaats van een bestaand autobedrijf in Emmen. Die wilden zich volledig richten op occasions en besteedden de werkplaats uit aan Menges & De Vries. Hierdoor waren er meteen de klanten van de autohandel en hoefde er weinig te worden geïnvesteerd. Stefan en Danny zijn het er over eens: "De start van ons autobedrijf in Emmen was goed doordat we meteen een klantenkring hadden en meteen onze zaken goed voor elkaar wilden hebben." Er werd meteen een professioneel logo ontworpen en er kwamen advertenties in lokale kranten en Facebook. Na een paar maanden waarin ook heus wel dipjes zaten groeide het bedrijf snel door.

Uit z’n jasje gegroeid

Al in 2015 kwam een leerling automonteur het duo versterken en werd er vaker een beroep gedaan op partime ondersteuning. In 2016 kwam een monteur bij in dienst en in dat jaar bleek dat de grenzen op de huidige locatie waren bereikt voor het autobedrijf, het groeide uit z’n jasje. Er werd gezocht naar een eigen locatie, los van de autohandel waar Menges & De Vries aan was verbonden zodat ook de eigen handel in occasions kon groeien. Deze locatie werd gevonden naast de Bo-rent in Emmen waar Mengen & De Vries vanaf maart 2017 is gevestigd. Op deze locatie kan het bedrijf verder groeien en kunnen het duo Stefan en Danny hun zaak nog verder inrichten volgens hun eigen succesvolle formule.

In Emmen? Kom eens kijken!

Bent u in de omgeving van Emmen? Ga gerust eens kijken en praat met de eigenaren die altijd de koffie klaar hebben staan! Het adres: Phileas Foggstraat 90a. Bekijk ook de website www.mengesendevries.nl.

Over Ondernemers
Hovenier in Emmen

De afgelopen jaren zijn veel mensen er financieel wat op vooruit gegaan. Jongeren maar ook ouderen geven weer iets makkelijker geld uit aan niet-noodzakelijke aankopen. De hoveniers in Emmen in omgeving profiteren hiervan en zien hun bedrijven gezond....

> lees verder
Kerstboom Paradijs webshop

Internet bied steeds meer mogelijkheden voor ondernemers. Webshops schieten als paddenstoelen uit de grond, je kan het zo gek niet bedenken of je kan het online bestellen. Taboes Van sommige zoals kleding en schoenen en zelfs eten werd gedacht dat er....

> lees verder
naar boven